• Djembe workshop studenten Erasmus

Teambuilding

Teambuilding en drummen gaan hand in hand. Een workshop djembe is een ideale manier om elkaar te leren kennen, te starten met een project  of  in een bestaand team de samenwerking te verdiepen. Alle thema’s die in elke organisatie een rol spelen, zoals samenwerking, communicatie en leiderschap, komen op een speelse en verrassende manier terug in de Afrikaanse muziek. Een swingend ritme vraagt goed luisteren en reageren. Dat houdt het ritme levendig. Ook is het belangrijk dat er leiding is. Een ritme kan voortkabbelen of een richting hebben. Iedereen is dan alert en voelt de drang om totaal gefocussed bij te dragen.  Drummen is ook in de Afrikaanse cultuur letterlijk communicatie. Traditionele drummers kunnen nog boodschappen doorgeven met hun ritmische frases.

Muziek, verbinding en eenheid

Het aanstekelijke geluid  van de douns (basdrums) en de djembe, brengen bij iedereen de hartslag omhoog en zorgen dat je niet stil kan blijven zitten. Het ritme appelleert aan de oerkracht van resonantie, de scheppende kracht van het universum. Zie hoe het ritme van de metronomen in dit linker filmpje langzaam samenkomt. Het is dezelfde kracht die spreeuwen doet omzwenken in de avondschemering, die mensen verbindt tot een team.

Ervaring en kwaliteit

Sebastiaan werkte 15 jaar als consultant en ontwikkelaar in het MKB en bij grote multinationals en leerde zo het bedrijfsleven van binnenuit kennen. In deze tijd reisde hij ook 11 keer naar West-Afrika om het djembe-spel van de meesters daar te leren. Sebastiaan nam ook deel aan talloze lessen en workshops in Nederland. In 2011 besloot Sebastiaan zijn diepste passie te volgen en full-time in de muziek te gaan. Om zijn zich verder te bekwamen als workshopleider voltooide hij in 2013 de Master practitioner NLP en in 2015 de post-hbo Professioneel coach met specialisatie ‘werken met teams’. Een djembe workshop is een ideaal bedrijfsuitje, teambuilding activiteit en goede energizer. Heel geschikt om elkaar beter te leren kennen bij de kick-off van een project, na een reorganisatie of een bestaand team te vitaliseren.

workshop-djembe-teambuildingDjembe Workshop Afrika Percussievriendenweekend-1260454