• Afrika Markt
  • Optreden percussiegroep

Aly nDiaye 3

Ga naar de facebookpagina

Meld je aan!

De Senegalese masterdrummer Aly n’Diaye Rose zal 20 maart een workshop Djembé geven en een jamsessie leiden in Het Klooster Oude Noorden.  De workshop is voor alle niveaus. Dit is een unieke kans om te werken met deze djembé en sabar grootheid uit Senegal in de sfeervolle Kapelzaal van wijkcentrum het Klooster in Rotterdam Noord. De Utrechtse wetenschapper Yoad Winter zal een korte lezing geven over de band tussen trommelen en taal. We sluiten af met een jam- sessie met Aly & Friends.

 

Aly zal op djembe en doun douns een Senegalees ritme uitdiepen. De workshop is voor alle niveaus. Heb je nog nooit gespeeld, dan ben je welkom om te komen kijken. Voor iedereen is er dan een korte lezing door Yoad Winter de Utrechtse hoogleraar die in Senegal onderzoek deed naar de band tussen trommelen en taal. Daarna kan het dak eraf met  Aly & Friends. Onder de vrienden van Aly zal zijn onder meer Michiel Moerkek en Steven Brezet.

 

 

Programma
19:30 -21:00 Workshop door Aly
21:15-21:45    Lezing door Yoad Winter
22:00-23:00    Jam-sessie met Aly en Friends

Kosten
Workshop, Lezing en Jam-sesie € 15,–
Lezing en Jam-sesie met Ali & Friends € 5,–

Locatie
Kapelzaal Klooster Oude Noorden
Ruivenstraat 81

Biografie
Aly komt uit een griot familie. Griots zijn de de troubadours van West-Afrika. Hij is de oudste zoon Doudou, de legandarisch percussionist die als een ware tovenaar het staatsballet van Senegal ballet dirigeerde.

Op twaalf-jarige leeftijd maakte Aly formeel deel uit van het orkest van zijn vader. Hij ging mee op wereldtour door Afrika, Europa, Amerika en Japan. Hierdoor kreeg hij de gelegenheid om op festivals naast wereldsterren als: Miles Davis, Rolling Stones, James Brown, Stevie Wonder en Peter Gabriël te spelen.

Vanaf 1990 was Ali jarenlang docent aan het Haagse conservatorium. Hier werd hij artistiek Leider van de slagwerk groep Anamadutchi .

Daarnaast bracht hij samen met Europees topdrummer Lucas van Merwijk in 1999 de CD Drumix uit, waarna zij vele optredens gaven in de Nederlandse theaters.

Dankzij de vele aanbiedingen wereld wijd en met de permissie van zijn vader besloot Aly N’Diaye Rose drie jaar geleden zijn eigen orkest op te richten. Het Aly N’diaye Rose Orchestra geeft hem de gelegenheid om samen met zijn kinderen, broers en andere familieleden uiteindelijk zijn eigen unieke repertoire ten gehore te brengen.

Aly nDiaye 2