Loading Events
This event has passed.

Deze week start op maandag 1 augustus en eindigt op maandag 8 augustus 2015. De eerste lesdag is op dinsdag 2 augustus, de laatste op zondag de 7e.

Wat gaan we doen?
Zes dagen lang muziek maken in een prachtige omgeving. De onderlinge sfeer is ieder jaar weer heel erg bijzonder. Er gebeurt iets bijzonders als met mensen met een gedeelde passie bij elkaar komen. Een onderlinge klik die vaak uitmondt in nieuwe vriendschappen. Naast een uitgebreid aanbod voor gitaar is er nu ook plek voor de mensen die zich volledig op de Afrikaanse percussie willen werpen met een ochtend en middagprogramma!

Djembé en Doun-doun
Voor de echte percussie liefhebbers gaan we in deze les dieper op de ritmes in. We gaan veel werken aan groove, sound en samenspelen. Voor deze lessen is wel al enige kennis van de djembé vereist. We werken aan traditionele Afrikaanse ritmes met mooie solo’s en verrassende breaks. Je gaat veel leren over Afrikaanse polyritmiek waarbij verschillend tempo’s of maatsoorten in het stuk hoorbaar zijn. Ook zullen de bastrommels of doun-douns uitgebreid aan bod komen. Een week dus vol aanstekelijke Afritis. Bij mooi weer heerlijk in de vrije natuur!

Geschikt voor gevorderden.
Docent: Sebastiaan de Vries
Dagelijks ca. 1,5 uur vanaf 10:00 uur

Djembé/Percussie

Er bestaat geen muziek zonder ritme, maar ritme krijgt vaak te weinig aandacht. Als gitarist moet je namelijk aan zoveel dingen tegelijk denken als je speelt. De percussie les draait uitsluitend om ritme. Sebastiaan de Vries neemt je mee naar West-Afrika. Met slechts drie basisgeluiden van de djembé – slap, toon en bas – concentreren we ons helemaal op de ritmiek. Je zult zien dat je met zo weinig noten ook al een melodie kunt maken. Een vreemde melodie, want waar zit de tel? Waar zit de 1? Wat is de maatsoort? Allemaal zaken die in de Afrikaanse muziek vaak dubbelzinnig zijn. De Afrikaanse muziek zet de westerse luisteraar constant op het verkeerde been. Een muzikale ervaring die je weer mee kunt nemen naar je gitaar.

Geschikt voor beginners en gevorderden.
Docent: Sebastiaan de Vries
Dagelijks ca. 1,5 uur van 17:30 uur