• Djembe workshop studenten Erasmus
  • 1 Djembe workshop Afrika Percussie

Teambuilding

Teambuilding en drummen gaan hand in hand. Een workshop djembe is een ideale manier om elkaar te leren kennen, te starten met een project  of  in een bestaand team de samenwerking te verdiepen. Alle thema’s die in elke organisatie een rol spelen, zoals samenwerking, communicatie en leiderschap, komen op een speelse en verrassende manier terug in de Afrikaanse muziek. Een swingend ritme vraagt goed luisteren en reageren. Dat houdt het ritme levendig. Drummen is ook in de Afrikaanse cultuur letterlijk communicatie. Een ritme kan voortkabbelen of een richting hebben als iemand de leiding neemt. Iedereen is dan alert en voelt de drang om totaal gefocussed bij te dragen. Een workshop djembé is een super verbindende groepsactiviteit. Lees hier een voorbeeld…

Samenspel en eenheid

Het aanstekelijke geluid  van de douns (basdrums) en de djembe, brengen bij iedereen de hartslag omhoog en zorgen dat je niet stil kan blijven zitten. Drums zijn gebaseerd op resonantie, de scheppende kracht van het universum. Resonantie brengt orde in chaos. Via resonantie gaan bijvoorbeeld metronomen vanzelf gelijk lopen. Het is dezelfde natuurkracht die in djembe workshop mensen verbindt tot een team. 

 

vriendenweekend-1260454

 

Een reactie

Wij van Siemens  hadden het grote genoegen een Djembé-sessie met Sebastiaan mee te mogen maken. Sebastiaan’s passie en enthousiasme straalde op onze groep af en wij zijn als team weer verder naar elkaar toegegroeid. Dit was ook precies het doel van de workshop: samenwerken, uit je comfort-zone treden, elkaar vertrouwen en natuurlijk plezier maken.

Reinier van Alphen Reinier van Alphen 

Ervaring en kwaliteit

Sebastiaan werkte 15 jaar als consultant en ontwikkelaar in het MKB en in de consultancy en leerde zo het bedrijfsleven van binnenuit kennen. In deze tijd reisde hij ook 11 keer naar West-Afrika om het djembe-spel van de meesters daar te leren. Sebastiaan nam ook deel aan talloze lessen en workshops in Nederland. In 2011 besloot Sebastiaan zijn diepste passie te volgen en full-time in de muziek te gaan. Om zich verder te bekwamen als workshopleider voltooide hij in 2013 de Master practitioner NLP en in 2015 de post-hbo Professioneel coach met specialisatie ‘werken met teams’. Een djembe workshop is een ideaal bedrijfsuitje, teambuilding activiteit en goede energizer. Heel geschikt om elkaar beter te leren kennen bij de kick-off van een project, na een reorganisatie of een bestaand team te vitaliseren.