Sebastiaan drumt sinds zijn 14e en was veel in West-Afrika. Met veel enthousiasme en gedrevenheid geeft hij lessen en workshops: djembe en doundoun. Zijn lessen zijn speels en uitdagend; de workshops gericht op teambuilding en samenwerking. 
Na jaren te hebben gewerkt in de journalistiek en ICT startte Sebastiaan in 2011 Afrika Percussie, waarmee hij Afrikaanse muziek onder de mensen wil brengen. Om zijn kwaliteiten als workshopleider te verdiepen deed hij een NLP-opleiding 2013, Coachopleiding 2015 en behaalde een tweedegraads onderwijsbevoegdheid 2017. Drummen is heel erg leuk om te doen en brengt ontspanning en plezier. Dit plezier met zoveel mogelijk mensen delen is het doel van Afrika Percussie. 

Sebastiaan maakte elf reizen naar West-Afrika waar hij lessen volgde bij: Siaka Koïte, Billy Konate, Arafan Toure, Drissa Koné en Adama Diarra. In Nederland volgde hij van 1998 tot 2002 lessen bij John May in Leiden en van  2004 tot 2009 bij Suleyman Camara in Rotterdam. In 2006 volgde Sebastiaan de summerschool van Codarts in Rotterdam voor djembeleraren. Van 2007 tot 2012 nam Sebastiaan jaarlijks deel aan de Percussie-stages van Manding-Foli in Brussel. Daarnaast volgde hij talloze lessen en workshops bij teveel leraren om op te noemen; enkele zijn Mamady Keita, Famadou Konate, Sega Sidibe, Thomas Geuï, Moussé Dramé, Mansa Camio, Oke Sene en Rainer Polak.

HansDjembe