Djembe Workshop voortgezet onderwijs

Alle muziek begint met ritme en nergens ter wereld weten ze dat zo goed als in Afrika. De Afrikaanse ritmes hoor je nog steeds terug in de moderne popmuziek. Via de blues en de jazz muziek zijn ze inde popmuziek gekomen. In deze de lessen gaan we vaak uit van moderne popliedjes en gaan terug naar de Afrikaanse bronnen. Al snel kunnen kinderen hun eigen liedjes begeleiden en leren ze te soleren. In deze djembeles voor voortgezet onderwijs ontdekken kinderen hun talenten.

Plezier staat voorop, maar onder tussen komt er veel informatie voorbij over de maat, de één, wat is een break, wat is een solo? Kinderen leren luisteren naar elkaar, en te reageren op de muziek. Wie neemt de leiding, wie legt zijn ritme of liedje aan de andere kinderen uit? Sebastiaan sluit aan bij wat de kinderen al kunnen, en geeft zo zelfvertrouwen. Muziek maken verbindt en is goed voor de sociale vaardigheden en taalontwikkeling.

Voor het middelbaar onderwijs biedt Afrika Percussie  eenmalige djembe lessen, of een serie die toewerkt naar een presentatie. Extra mogelijkheid is om de lessen samen te geven met een danser of danseres. Het is verrassend hoe snel kinderen de ritmes oppakken als ze ook de dans kennen die erbij hoort. Een projectweek rond het thema Afrika vindt een waardig slot in de Afrikadag met presentaties en dans.

 

Vraag meer informatie