• Djembe handen

Djembe les

Introductiecursus

Waan je even helemaal in Afrika en leef je uit in de djembe les Rotterdam Noord. Leer mooie swingende ritmes spelen op djembe en doun doun (de bastrommels) .
Als je begint met djembe zal je merken hoe snel je resultaat hebt en er muziek ontstaat die je nooit dacht zo snel te kunnen spelen. In tien lessen leer je een aantal ritmes, die bestaan uit verschillende partijen voor djembé en doundoun (de bastrommels).
De Afrikaanse muziek is gebaseerd op veel herhaling en je kan je heerlijk laten meeslepen. Toch moet je ook de helemaal aanwezig zijn om op tijd te reageren op calls en breaks. De muziek werkt via signalen, die de solist of docent aan je geeft. De muziek staat daardoor nooit vast en is altijd levendig. Notenkennis of andere muzikale ervaring is ook niet vereist. De lessen zijn voor alle leeftijden. In de lessen is aandacht voor techniek en samenspel en vooral voor veel spelplezier. Je gaat met goede energie weer naar huis.

Gevorderden lessen

Als gevorderde ken je de basis begeleidings-ritmes. We gaan steeds meer werken aan breaks en solo’s. Ook zul je steeds vaker op de bastrommels of doun douns spelen, zowel met drie staande trommels als Malinke-stijl: liggend en met een bel.  Met de gevorderden groep wordt het repertoire steeds verder uitgebreid en doen we af en toe optredens. Je kan je inschrijven per tien lessen of een jaar abonnement nemen. De eerste les is een proefles, dus je kan daarna beslissen of je doorgaat. Ook kun je prive-lessen nemen.

 

Aanmelden

 

 

Je aanpak als docent spreekt me aan omdat je los in de stof zit en die op zo’n manier beheerst dat je ermee kunt spelen. Met los in de stof bedoel ik dat je reageert op wat er gebeurt in de groep, en ook toelaat hoe je zelf in je vel zit. Ook zit er het spectrum in van de theorie tot en met het gevoel erbij en ook iets kunnen vereenvoudigen tot ‘ons’ niveau. Ik heb het gevoel dat we in onze groep samen dingen doen die we leuk vinden. En jij stimuleert dat in de groep.

– Wim Floris