Djembe les

Leer nu djembe spelen! Leuke en gezellige djembé lessen op de woensdag en donderdagavond voor alle niveau’s.

Beginners/half-gevorderd  Donderdag 19:00-20:15 uur

Introductiecursus – De volgende serie van 10 lessen start op donderdag 17 september 2020 van 19:00 tot 20:15 uur In 10 lessen leer je een aantal ritmes voor djembé en doundoun (de bastrommels). Je zal merken hoe snel je resultaat hebt en er muziek ontstaat die je nooit dacht zo snel te kunnen spelen. De Afrikaanse muziek is gebaseerd op veel herhaling en je kan je heerlijk laten meeslepen. Toch moet je ook de helemaal aanwezig zijn om op tijd te reageren op calls en breaks. De muziek werkt via signalen, die de solist of docent aan je geeft. De muziek staat daardoor nooit vast en is altijd levendig. Notenkennis of andere muzikale ervaring is ook niet vereist. De lessen zijn voor alle leeftijden. In de lessen is aandacht voor techniek en samenspel. Je gaat met een goede energie weer naar huis. Kom ook! Na de eerste les beslis je of je door wil gaan.

 

Intermediate niveau – Woensdag 19:00 – 20:15 uur

Heb je al wat ervaring of speel je al een instrument dan kan je makkelijk aansluiten. De lessen gaan over samenspel en houden rekening met ieders niveau. In de lessen pakken we telkens een nieuw ritme en herhalen we oudere ritmes. Ook is er veel aandacht voor de bastrommels: de doun douns.

 

Gevorderden lessen woensdag 20:30 – 21:45

Als gevorderde ken je de basis begeleidings-ritmes. We gaan steeds meer werken aan breaks en solo’s. Ook zul je steeds vaker op de bastrommels of doun douns spelen, zowel met drie staande trommels als Malinke-stijl: liggend en met een bel. Met de gevorderden groep wordt het repertoire steeds verder uitgebreid en doen we af en toe optredens.

 

Prijzen

Prijzen voor alle niveau’s 10 Lessen : € 120,–
Djembehuur is € 5,– voor 10 lessen
GRATIS PROEFLES, als je het cursusgeld vooruit betaalt. Bevalt de les niet dan kreeg je het hele bedrag teruggestort.

Jaarcursus (40+ lessen) € 420,– (Mogelijkheid te betalen in maand of kwartaal termijnen €35 per maand)
Jongeren 13 tot en met 21 jaar ontvangen 20% korting

Privelessen
€45 per uur

Les in tweetallen
€25 per persoon voor een uur

Lessen voor kinderen
10 lessen € 80,–
Jaarcursus 295,– (Gratis met steun van het Jeugd cultuur fonds)

Locatie

Voetiushof 38
3052 AW Schiebroek

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer: Vlakbij metrostation MelanchtonVanaf Centraal station is het twee haltes met de sneltram. Dat is duurt vijf minuten. Dit is de dienstregeling.

Ook per auto goed bereikbaar. Vlakbij de snelweg. Vrij parkeren

Aanmelden

Je aanpak als docent spreekt me aan omdat je los in de stof zit en die op zo’n manier beheerst dat je ermee kunt spelen. Met los in de stof bedoel ik dat je reageert op wat er gebeurt in de groep, en ook toelaat hoe je zelf in je vel zit. Ook zit er het spectrum in van de theorie tot en met het gevoel erbij en ook iets kunnen vereenvoudigen tot ‘ons’ niveau.
Ik heb het gevoel dat we in onze groep samen dingen doen die we leuk vinden. En jij stimuleert dat in de groep.